Kooktijd: 80 min

  1. Bak de sjalotten met de look in boter glazig
  2. Voeg de spinazie toe en laat slinken – duw er al het vocht uit
  3. Verwarm de oven voor op 180°C
  4. Snij de courgette in plakken
  5. Snij de paprika in reepjes
  6. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken
  7. Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie
  8. Kruid met peper en zout
  9. Roer de roomkaas met de melk los
  10. Kruid met peper en zout
  11. Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout
  12. Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes
  13. Bestrooi opnieuw met wat kaas – verdeel er de spinazie over – herhaal tot en met de kerstomaatjes
  14. Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie
  15. Zet 40 minuten in de oven
  16. Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven
  17. Werk voor het serveren af met basilicum