Kooktijd: 80 min
- Bak de sjalotten met de look in boter glazig
- Voeg de spinazie toe en laat slinken – duw er al het vocht uit
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij de courgette in plakken
- Snij de paprika in reepjes
- Schil de zoete aardappelen en snij in plakken
- Meng de courgetteplakken en de paprikareepjes met de mosterd, 2 el verse tijmblaadjes en een scheutje olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Roer de roomkaas met de melk los
- Kruid met peper en zout
- Beboter een grote ovenschaal en schik er de helft van de aardappelplakjes in. Kruid met peper en zout
- Strooi er wat kaas over en schep er de helft van de courgette met paprika op en de helft van de kerstomaatjes
- Bestrooi opnieuw met wat kaas – verdeel er de spinazie over – herhaal tot en met de kerstomaatjes
- Giet er het roomkaasmengsel over, bestrooi met kaas en dek af met aluminiumfolie
- Zet 40 minuten in de oven
- Haal de aluminiumfolie weg en zet nog eens 20 minuten in de oven
- Werk voor het serveren af met basilicum